Skip to main content

Vizitând orășelul francez Colmar

By 16 martie 2018martie 24th, 2020Călătorii

Turiști în Colmar, Franța.

După un zbor de aproape două ore către aeroportul EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg și după o călătorie de aproape o oră cu mașina, am ajuns în frumosul orășel Alsacian Colmar. Pentru cineva care trăiește într-un oraș aglomerat și haotic cum este Bucureștiul, să poposești într-un oraș precum Colmar reprezintă o adevarată  gură de aer proaspăt și un bun prilej de relaxare. Străduțele cu piatră cubică, căsuțele cochete, oamenii zâmbitori și vitrinele pline cu bunătăți sunt doar câteva din elementele care au făcut deliciul vizitei noastre.

Și cum un oraș așa de frumos prezintă foarte multe oportunități fotografice, aparatul foto a fost în permanență alături de mine. Deși locurile interesante pe care le-am văzut ar fi meritat sa fie fotografiate în lumina caldă a apusului sau răsăritului, am reușit să obțin și câteva cadre care îmi plac.

Echipament folosit: Nikon D750 + Tamron SP 24-70 f2.8 VC | Strap BlackRapid Breathe

La plimbare pe străzile orașului.

Colmar este un orășel micuț, motiv pentru care vizitarea lui la pas este foarte simplă, dar și foarte placută. Pe lângă căsuțele cu arhitectură specifică zonei, pe străzile orașului poți vedea magazine elegante, buticuri cu suveniruri sau bunătăți artizanale, cafenele cochete și magazine cu mezeluri și brânzeturi dintre cele mai rafinate. Orașul este curat și foarte bine îngrijit, cu flori la tot pasul și multe spații verzi. Imediat ce ajungi aproape de centrul orașului întâlnești un râu pe care turiștii se plimbă cu gondolele. Această parte a orașului se numește La Petite Venise (Mica Veneție).

Colmar este cu siguranță un paradis turistic. Sunt multe lucruri de făcut și multe locuri de văzut, așa că o să mă rezum la a enumera doar câteva dintre cele mai interesante atracții turistice. Place de la Cathedrale, o piațetă care reunește cele mai frumoase trăsături ale Colmarului; Muzeul Unterlinden, o galerie de artă găzduită într-o fostă mânăstire dominicană; Eglise des Dominicains, un monument al arhitecturii gotice timpurii, construit în anul 1283; Cladirea Koifus, centrul politic și economic al vechiului Colmar; Musée Bartholdi, casa memorială a binecunoscutului sculptor francez Frédéric Auguste Bartholdi și Centrul de Cultură și Media Edmond Gerrer.

Pe lângă atracțiile turistice menționate mai sus, o altă latură interesantă a Colmarului o reprezintă restaurantele cu specific Alsacian și cramele cu vinuri nobile provenite din numeroasele podgorii ce se întind pe dealurile din împrejurimi. Preferata mea a fost Tarte Flambée (tarta flambată), un fel de pizza pe blat foarte subțire și moale, peste care se presară brânză, ceapă și șuncă afumată. Aceasta se prepară într-un cuptor special, este gata destul de repede și este foarte gustoasă.

Detaliu Colmar - Sageata
Detaliu Colmar - Statuia
Detaliu Colmar - Catedrala

Deși prefer turismul în natură, pe poteci de munte sau în parcuri naturale, trebuie să recunosc că orașul Colmar m-a impresionat mai mult decât mă așteptam. După cele câteva zile petrecute acolo, am cunoscut un stil de viață calm, același care probabil se trăia și în București, pe vremea când era denumit Micul Paris, înainte să devină metropola agitată și murdară de astăzi.

Fără îndoială, Colmar nu este genul de locație pe care să o vizitezi doar o dată în viață. Orașul merită o vizită de mai multe zile în care să poți experimenta în tihnă toate minunățiile pe care le are de oferit.

Și pentru că mai sus aminteam despre faptul că am petrecut majoritatea timpului fotografiind frumusețile locului, vă prezint câteva cadre care să vă transpunsă în atmosfera locului.

Mulțumiri speciale Cătălinei și lui Alex, gazdele noastre pe perioada vizitei în Colmar.

Cătălin Chițu

Eu sunt Cătălin. Sunt o persoana căreia îi place să privească, să observe și să descopere. Fac fotografie înca din 2007, iar grafică înca din copilarie, când schițam pe orice colț de hârtie îmi pica în mână. Aceste 2 pasiuni ocupă o bună parte a activității mele zilnice.

Leave a Reply

Copyright © Cătălin Chițu. Toate drepturile rezervate.