De la idee clară la logo.

Muscel Sport este o firmă care se ocupă cu echipament de schi. Ei importă în România branduri precum Movement, Cairn, Roxa și Hestra.

Pentru logo-ul lor situația a fost extrem de clară de la început. Fără prea multe discuții am aflat exact ceea ce se dorește de la logo. „Inițiala M să formeze silueta unui munte, iar inițiala S să arate ca urmele lăsate de un schior pe pârtie” mi-au spus ei. Se întâmplă foarte rar să primesc indicații așa clare referitoare la un logo, dar acest lucru mă scutește de foarte multă muncă.

Pornind de la această idee foarte clară în minte m-am apucat să schițez diferite variante și am ajuns destul de repede la forma care să-mi placă cel mai mult. Am fotografiat schița, am corectat-o puțin și am introdus-o în soft pentru a o folosi pe post de model. Lucrurile au mers repede si aici.

Câteva detalii despre elementele logoului.

Pentru că deja aveam schița făcută și pentru că eram mulțumit de modul în care arata designul, etapa digitală am pornit-o de la font. Am ales un font simplu si elegant, cu litere destul de groase și am experimentat cu mai multe moduri de scriere, diferite mărimi, culori, până am ajuns la varianta All Caps care arăta cel mai bine.

Numele am vrut să-l evidențiez cumva mai bine, așa că am desenat silueta unui schi, pe care am împărțit-o în două și am poziționat cele două jumătați deasupra și dedesubtul acestuia.

Apoi am desenat conturul muntelui și pentru că nu era suficient de interesant, i-am pus pe margini câțiva braduți care completează bine designul. Urmele schiurilor au fost puțin mai laborioase pentru că am vrut să obțin o formă cât mai cursivă, să fie clar formată din două linii paralele diferite și să fie vizibilă și la dimensiuni mici. După câteva încercări am reușit să obțin ceea ce îmi doream.

Apoi, în stânga și în dreapta muntelui am pus două schiuri curbate, care să întărească si mai mult ideea de sporturi de iarnă, împreună cu fulgul de zăpadă poziționat între vîrfurile lor.

Logo Muscel Sport Embosat
Silueta muntelui.
Urmele lăsate de un schior pe zăpadă.
Schiuri curbate.
Fulgul de zăpadă.

Detaliile finale.

Pentru colorarea logo-ului am ales nuanțe de albastru și bleumarin, care să se potrivească bine cu ideea de iarnă, gheață și frig. Culorile merg bine împreună și oferă un contrast frumos logo-ului. Apoi am făcut și câte o variantă complet neagră și complet albă, pentru a vedea cum arată și în contextul monocromatic.

Rezultatul final a fost prezentat în mai multe forme, pentru a evidenția mai ușor modul în care va arăta pe diverse suprafețe.

Per total sunt foarte mulțumit de acest design și consider că este un exemplu foarte bun de simplitate si de eleganță.

Leave a Reply