Skip to main content

Cezar, Magotul din La Montagne des Singes

By 13 martie 2018martie 24th, 2020Focus pe fotografie

Povestea fotografiei "Cezar"

Fotografia a fost realizata in August 2017 in timpul vizitei in rezervatia La Montagne des Singes. Fotografia nu a fost planificata, nu am asteptat intr-un singur loc ca actiunea sa se intample, lucru care ma face sa ma simt extrem de norocos. Mergeam pur si simplu pe una dintre aleile rezervatiei, cand in dreapta mea observ un Magot venind spre mine destul de repere. Am simtit ca trebuie sa fotografiez asta, asa ca am pus aparatul la ochi si am inceput sa trag cateva cadre.

Din toate cadrele trase, momentul cand Magotul se urca pe busteanul cazut mi s-a parut cel mai interesant. Fotografia ma duce cu gandul la personajul principal din filmul Dawn of the Planets of the Apes, asa ca am denumit-o Cezar.

Detalii tehnice: Nikon D750 + Tamron SP 24-70 f2.8 VC | 1/640 sec, f/2.8, ISO 1600, @70mm

La Montagne des Singes

La Montagne des Singes este o rezervatie naturala din vecinatatea localitatii alsaciene Kintzheim, din nord-estul Frantei. Are o suprafata de peste 240.000 de metrii patrati si adaposteste peste 200 de primate din specia Magot. Desi este imprejmuita cu garduri inalte, din plasa, aceasta rezervatie nu seamana deloc cu o gradina zoologica. Magotii sunt liberi sa se plimbe pe alei, printre vizitatori, sa se catere prin copaci si sa se joace in paraiasul care strabate parcul. Practic, Magotii traiesc aproape ca si cand ar fi in libertate. Locatia rezervatiei o puteti vedea in harta de mai jos.

Magotii din La Montagne des Singes sunt foarte relaxati si naturali in prezenta vizitatorilor, motiv pentru care rezervatia este foarte populara in randul copiilor. Chiar si asa, vizitatorii sunt informati de catre personalul rezervatiei, asupra modului in care sa se comporte astfel incat sa nu apara probleme cu animalele, care pana la urma sunt salbatice.

La intersectiile aleilor mai mari stau voluntari ai rezervatiei, care iti pot oferi indicatii de orientare sau informatii despre rezervatie si animale, dar si care iti dau floricele de porumb pe care sa le oferi Magotilor. Acesta este cu siguranta unul dintre cele mai distractive lucruri pe care vizitatorii le fac in rezervatie.  Sunt extrem de bucurosi sa ofere floricele Magotilor, iar acestia din urma, se bucura de un snack gustos.

La Montagne des Singes 3
La Montagne des Singes 2
La Montagne des Singes1

Vizita in rezervatia La Montagne des Singes a fost fara discutie una extrem de agreabila si de distractiva. Magotii sunt foarte expresivi si carismatici, lucru care pentru mine s-a tradus intr-o experienta fotografica de neuitata.

Experienta a fost inedita, motiv pentru care recomand, oricui ajunge in zona, sa viziteze rezervatia. Pentru iubitorii de plimbari in aer liber si de natura, La Montagne des Singes este cu siguranta o locatie care nu dezamageste.

In incheiere, am pregatit o scurta galerie cu alte fotografi cu Magoti care mi-au placut mult.

Multumiri speciale Catalinei si lui Alex, prietenii nostri din Colmar, care au facut posibila vizita la La Montagne des Singes.

Cătălin Chițu

Eu sunt Cătălin. Sunt o persoana căreia îi place să privească, să observe și să descopere. Fac fotografie înca din 2007, iar grafică înca din copilarie, când schițam pe orice colț de hârtie îmi pica în mână. Aceste 2 pasiuni ocupă o bună parte a activității mele zilnice.

Leave a Reply

Copyright © Cătălin Chițu. Toate drepturile rezervate.